Selecteer een pagina
De ziel is kind van twee werelden. -Herman Cools

Het is inmiddels maanden geleden dat ik een blog heb geschreven. Er is veel gebeurd. In mijn inner en outer world. Als ondernemer, coach, moeder en partner.

De hemel en hel hebben zich beiden aangediend. Ik heb me opener en vrijer dan ooit gevoeld en tegelijk zijn er momenten geweest dat ik me meer dan ooit voel vastzitten.

Het is me duidelijk geworden dat mijn pad gaat over het verenigen van de polariteiten in mezelf. De dood en het leven, het tekort en de overvloed, het samen en apart zijn, mijn kracht en kwetsbaarheid, het kunnen dragen en afgrenzen, de schoonheid en de imperfectie.

Zoals je wellicht weet ben ik gestopt het het lesgeven en trainen van coaches in methodieken. Ik heb de focus verlegt naar jou als mens. Naar het vergroten van je bewustzijn.

De schrijfster in mij heeft haar plek weer ingenomen.
In mijn onlineprogramma Voel je Vrij is me duidelijk geworden, dat het delen van mijn verhaal, mijn visie veel kan betekenen voor anderen. Voor jou. Omdat verbinding en herkenning ook heling brengt.

Omdat we allemaal op zoek zijn.
Op zoek naar jezelf.
Naar de ander. 
We zijn op zoek naar balans.
Bewegen heen en weer op de golven van onze emotie.
De hemel en de hel.

Ik heb mezelf altijd als een zoekend mens gezien. Elk jaar dat ik weer ouder werd, hoopte ik stiekem dat alle antwoorden zich zouden aandienen in dat jaar.
Helaas. En hoewel elk jaar er meer licht kwam op de duisternis, bleef het zoeken.

Wat als je zou aannemen dat je een zoekend mens bent?
Dat er niet 1 antwoord is. Wat als de energie van het zoeken meer mag transformeren naar ontdekken. Naar ervaren en experimenteren. Hoe voelt dat?

Heel eerlijk. Ik houd van controle, van weten waar ik aan toe ben. Het geeft me een schijnveiligheid. Het geeft me houvast. Iets dat ik als kind heel erg nodig heb gehad in de wereld waar ik opgroeide.
Ik was een kind van twee werelden.

De wereld van mijn vader en de wereld van mijn moeder. Verlegen en onzeker, maar deep down een krachtige tijger.
Maar hoe moest ik die verschillende kanten en polariteiten in mezelf laten samenvloeien?

Verwarring
In de wereld van nu is er veel verwarring. Verwarring over wie je bent (komend vanuit je systeem), en wie je wilt zijn, wie je in essentie bent, onder al die maskers.

Er is veel verwarring in de partnerrelaties, in het werk, in het samen laten vloeien van onze mannelijke en vrouwelijke kant.

Ik zie de mannen en vrouwen om me heen zoeken. Zoeken naar zichzelf, naar een manier om hun polariteiten te verenigen.

Van de week keek ik op Netflix naar Brene Brown, het toonbeeld dat kracht en kwetsbaarheid heel goed samengaan. Sterker nog, ze kunnen niet zonder elkaar. “Er is geen kwetsbaarheid zonder moed”, zei Brene.

Voorbeelden
We hebben behoefte aan voorbeelden. Aan mensen die je laten zien hoe het en/en wordt i.p.v. of.
Hoe je de wereld van je vader en moeder kan laten samensmelten in jezelf.
Hoe je de verschillende kanten in jezelf en in het leven naast elkaar kan laten bestaan.

Grootste rem
Misschien zijn we als mensen wel zo gewired dat we het gevoel hebben dat we moeten kiezen. Dat het of is i.p.v. en. Wellicht heeft ons systeem van herkomst hier ook wel een grote invloed op.
Papa’s en mama’s hebben nu eenmaal vaak ook verschillen in doen en laten en denken. Als kind ben je loyaal, maar krijg je toch het gevoel dat je moet kiezen.
Ons schoolsysteem geeft kinderen ook het beeld dat het een beter is dan het ander.

Waar moet je dan leren dat het anders kan? Waar kan je ervaringen opdoen dat kracht en kwetsbaarheid hand in hand kunnen gaan? Dat het leven niet maakbaar is, dat juist de imperfectie ook zorgt voor de schoonheid?

Het is tijd dat we met elkaar een nieuwe beweging laten ontstaan. En jij kan dit ook doen, op jouw manier.
Door als coach je coachee te laten ervaren dat bij jou de verschillende kanten en emoties er mogen zijn.
Door zelf te werken aan die ruimte bieden aan jezelf. Door het zoeken te gaan ervaren als ontdekken, als experimenteren.

Omdat elke levenservaring je dichter tot jezelf brengt. Tot wie jij bent, wie je dacht te zijn, het is allemaal 1 namelijk.
Jij bent oneindig!

Benieuwd hoe jij zelf meer vrijheid kan ervaren en je verschillende kanten in jezelf kan verenigen? Houd dan de facebookpagina Annelies Voulon Bewustzijnscoach of de mail in de gaten!
Binnenkort kom ik met een mooi nieuw aanbod.