Selecteer een pagina

Waar droomde jij als kind van?
Hoe maak jij vandaag ten dag die dromen waar?

Vandaag heb ik de sleuteloverdracht voor mijn eigen locatie voor de Werkplaats voor Verdieping. Voor mij een bijzonder moment.
Jaren terug droomde ik al van een eigen plek waar ik groepen kon begeleiden en nu is het moment daar.
Gisterenavond sloot ik de gratis online training De Karakterstructuren Verdieping af met een webinar. En aan de reacties te lezen was het een inspirerend webinar.
“Wat kan jij toch lekker lullen”, zei mijn VA na afloop. Klopt als een bus. Ik houd ervan om te vertellen, om mijn ervaring en kennis te delen, om mijn verhaal te delen, mensen te inspireren, op die diepere laag te vertoeven.
En dat is niet alleen van nu…

Achtste groep
Het is 1986 en ik zit in de achtste groep bij meester Harbers. We zijn in de klas bezig met de vervolgschool. Het gesprek in de klas gaat over wat je wilt worden. Ik weet het nog niet precies. Niet zoals Marc die de zaak van zijn vader wil overnemen of Christine die arts wil worden.
Ik zit naast mijn beste vriendinnetje, mijn steun en toeverlaat. Ik kan alleen van binnen voelen waar ik blij van word. Voor mij is dat schrijven en verhalen bedenken.
Eigenlijk wil ik ook dingen vertellen, maar daar ben ik te verlegen voor.
Ik zie zoveel om me heen waarvan ik voel dat dit gezegd moet worden, maar ik durf niet. Ook zie ik bij de mensen om me heen wat hen ten diepste bezig houdt, maar wat ze niet uitspreken. Of het nu een verlangen of verdriet is.
Het lijkt alsof mijn keel op slot zit. Ook ik heb moeite om mezelf uit te spreken en mezelf te laten zien.

We zijn inmiddels 31 jaar later en ik mag nu dagelijks doen waar ik ooit zo van droomde. Op de manier die ik als meisje zo fijn vond.

Met als kern dat wat ik altijd al zo kon waarnemen. Dat het bevrijdend werkt als mensen in contact komen met hun diepste Zelf.
Op een manier die ook zo bij mij past, via de eigen ervaring. I have been there, I know it all.

Little girls with dreams become woman with vision.

En voor mannen geldt dit natuurlijk ook. Ook Little men have dreams!

Mijn grote voorbeeld
Mijn moeder is mijn grote inspiratiebron en voorbeeld.
Daar dacht ik vroeger wel anders over ­čśë
Zij ging mij voor.
In hoe je dat doet. Hoe je op je eigen kracht de dingen waar je in gelooft uitdraagt in de wereld. Hoe je een verschil kan maken in de wereld.Ze was lerares op dezelfde basisschool waar ik op zat en ging vervolgens les geven in het speciaal onderwijs. In de avonduren was ze volop aan de studie en al snel werd ze orthopedagoog.

Dit alles deed ze naast haar baan en de zorg voor mij en mijn zus. Mijn vader vond het ok├ę wat ze deed, maar had met het werk en de studie niet zoveel.Toen ze als orthopedagoog ging werken viel ze al snel op, doordat ze haar werk heel erg koppelde aan de praktijk. Haar jarenlange ervaring met kinderen voor de klas maakte haar anders dan de orthopedagogen die zo van de universiteit afkwamen en weinig kinderen hadden gezien. Haar drive voor de kinderen en hun ouders was enorm.
Ze zette een speciaal project op en het werd een succes.

Gaan voor waar je in gelooft
En hiermee inspireerde ze mij en mijn zus. Ze liet me zien dat als je ergens in gelooft je hier ook vol voor moet gaan. En dat het dan ook een succes wordt. Ze liet zich niet weerhouden door de weerstand die er in eerste instantie bij het bestuur was.
Wat het voor mij extra bijzonder maakt is dat mijn oma mijn moeder als kind (en later als volwassene) hierin nooit gesteund heeft. In die tijd en de omgeving (sterk religieus) was het not done.

In de spotlights
Vandaag zet ik mijzelf, het meisje met de dromen en mijn moeder in de spotlights. Om hun erkenning te geven en jou te inspireren.
Dat het mogelijk is. Je dromen waarmaken.
Ik geniet zo enorm van mijn werk. De mensen waar ik mee werk, het werk zelf en wat het resultaat is.
Ik zie de levens van cursisten veranderen. Ik zie meer liefde, zachtheid, kracht en plezier tevoorschijn komen.
En achter hen zie ik hun clienten verschijnen waar ook de levens van veranderen. Het is als een ripple-effect.

En dat alles begint bij die ene droom, mijn passie, mijn ervaringen uit het leven, de lessen die ik van mijn leraren en meesters mocht leren.

Dankbaarheid overheerst.

Als jij op een punt in je leven terecht bent gekomen waar je ontdekt dat je dromen van vroeger nog dromen zijn. Weet dat dan het anders kan. Ook jij kan je droom werkelijkheid laten worden.
En staar je hier niet vast op de vorm. Ik dacht vroeger dat ik kinderboekenschrijfster zou gaan worden. Het heeft een andere vorm gekregen.
Maar dat gevoel van binnen, dat ik als 11 jarig meisje had. Dat voel ik elke keer weer als ik doe wat ik het liefste doe.
Ook nu tijdens het schrijven van deze blog.

Ik werd geïnspireerd tot het schrijven van deze blog door een video van Megan Markle die ik op Facebook bekeek. Ik realiseerde me welke functie de vrouwen hebben die met de mannen uit de koningshuizen trouwen. Het zijn ook voorbeelden. Diana, Maxima en nu Megan.

Het zijn vrouwen met uitstraling, beauty and brains die een verhaal te vertellen hebben. Een inspiratie voor de kleine en grote meisjes van deze tijd.

Vraag jezelf eens af vandaag waar jij nog inhoudt? Welke droom had jij als kind en ben je uit het oog verloren?