Selecteer een pagina

Sta jij als vrouw wel eens stil bij jouw mannelijke kant?
Bij de verbinding die jij met je vader hebt?

Vaderdag 
Op vaderdag staan we stil bij onze vader of misschien wel vaderfiguren. Ik heb in mijn leven namelijk ook een soort “tweede” vader gehad.
De tweede man van mijn moeder heeft een vaderrol gespeeld, naast mijn vader.
Vaderdag is voor mij de dag dat ik de verbinding voel met mijn vader en mijn opa.
De mannenlijn waar ik verbonden mee ben.
Ze helpt me herinneren aan de mannelijke kracht die er in mij huist.

Vadersdochters
De meesten van mijn klanten zijn op een bepaalde manier vadersdochters. Ze staan innerlijk dichter bij hun vader dan hun moeder.
Vaak, omdat er rondom hun moeder veel dingen speelden en ze als dochters hielpen mee te dragen.
En als moeders in beslag genomen worden door hun eigen tragiek is het heel lastig om die warme, open en hartelijk moeder te zijn.
De vaders staan vaak wat verder weg. Is ook iets dat bij de vorige generatie ook hoort. Vaders werkten toen nog fulltime en thuis voor de kinderen zorgen was nog niet zo gewoon zoals we dat nu zien.

Mannelijke energie als bron in ondernemen
Het grote cadeau dat een vadersdochter meekrijgt is de mannelijke energie die haar ook zo eigen is.
En juist deze energie heb je zo nodig in het ondernemen.
Keuzes maken, knopen doorhakken, risico nemen en ergens vol voor gaan, wat de uitkomst ook zal zijn , zijn allemaal eigenschappen die horen bij mannelijke energie.
Als je in je vrouwelijke energie van verbinden, afstemmen, doorvoelen blijft zitten, ontstaan er prachtige ideeën, maar is de kans groot dat ze niet uitgevoerd worden of geen lang leven beschoren zijn.
Uiteindelijk gaat het om een combinatie van beiden kanten en energievelden in jezelf te integreren.

Contact maken met man in jou
Hoe maak je nu contact met die man in jou? vraag je je misschien af. Door verbinding te maken met je vader. En als dat lastig is met je opa.
Niet iedere vrouw heeft nu eenmaal hele prettige ervaringen met haar vader, helaas.
Het sterkste werkt het als het je eigen vader betreft, maar een andere man die als een soort vader van betekenis is (geweest) kan ook.
Wat je kan doen is een visualisatie waarbij je je ogen sluit en je voorstelt dat je vader achter je staat. En laat hem dan langzaam zijn handen op je schouders leggen en zeggen: Ik geloof in jou!
Voel je de kracht in jezelf toenemen?

Voorbeelden
Als je kijkt naar de grotere namen in ondernemersland zie je misschien al wel dat dit vooral vrouwelijke ondernemers zijn die heel goed kunnen manifesteren.
Het zijn bijna allemaal vadersdochters. Ze gebruiken hun vrouwelijke kant om community op te bouwen en veel weg te geven.

Worstel jij als onderneemster met het neerzetten van je bedrijf?
Heb je moeite met het maken van keuzes?
Laat je je remmen door jezelf?
Kijk dan of je de aankomende tijd wat meer contact kan maken met die mannelijke energie in jezelf. Begin de dag door bijvoorbeeld bovenstaande visualisatie te doen.
Daarnaast werkt sporten en het trainen van je core ook ondersteunend in het versterken van jouw centrum. 
Succes!